Domowa wegeta ze świeżych warzyw

Poznaj z nami Głogoczów od kuchni!

2014-11-03 06:01

Samo zdrowie! Zestaw warzyw zakonserwowanych solą, można trzymać w chłodnej piwnicy lub lodówce, dodawać do wszystkiego - zup, sosów, potrawek... Wspaniała warzywna baza zawsze pod ręką :)

Oto składniki:

1.) Marchew, pietruszka, por, seler, kalafior - po pół kilograma

2.) Pomidor, sól - po 20 dkg

3.) Natka pietruszki, natka selera - po 10 dkg

4.) 3 grzyby

Wszystko zmielić (np. w malakserze, maszynce do mięsa itp.), wymieszać z solą i napełnić słoiki. Porządnie zakręcić i podpisać. Nie pasteryzujemy! Trzymamy w chłodnej spiżarni, a po otwarciu w lodówce.

Smacznego :)

 

 

 

Głogoczów Artykuły
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe