Sery podpuszczkowe i kiełki domowe

Temat "oswojony". 

2019-10-28 16:45
1 minuta czytania

W piątkowy wieczór kilkanaście kobiet zasłuchało się w opowieść pasjonatki serów i przetwórstwa mleka - Barbary Dolińskiej. Było to drugie spotkanie w ramach cyklu "Chleblove", na którym zrobiliśmy sery, porozmawialiśmy i nauczyliśmy się hodować kiełki, piec ciasteczka z płatków owsianych.... Nie zabrakło też rozmów o nas, naszej miejscowości, naszych pasjach i marzeniach. 

Dziękujemy Barbarze za poświęcony czas, Lidii Szafraniec za cenne wskazówki dot. hodowli kiełków w kiełkownicy i wszystkim uczestnikom spotkania za spotkanie pełne pasji. Z takich właśnie spotkań rodzą się kolejne pomysły i kolejne realizację. 

Jeśli masz ochotę podzielić się z nami swoimi pasjami napisz: odnowa@glogoczow.pl 

Przed nami jeszcze degustacja chleba i nie tylko - 10.11. godz. 17:00 - w trakcie Jesiennego Spotkania Mieszkańców! Już dziś zapraszamy :) 

 

Projekt Stowarzyszenia Wspierania Inicjatyw Głogoczowa organizowany jest  przy wsparciu finansowym Województwa Małopolskiego.  Projekt realizowany jest w partnerstwie z niezawodnymi: Wiejskim Domem Kultury w Głogoczowie (filia MOKiS) oraz Miejską Biblioteką Publiczną  - filia w Głogoczowie. 

 

 

Następny artykuł
xxx

Chleb - temat rzeka...

Na zakwasie, na drożdzach, z ziarnami a może o smaku pizzy?

SWIG Projekty Sery podpuszczkowe i kiełki domowe
Ustawienia dostępności
Wysokość linii
Odległość między literami
Wyłącz animacje
Przewodnik czytania
Czytnik
Wyłącz obrazki
Skup się na zawartości
Większy kursor
Skróty klawiszowe